Nog zonnepanelen of een warmtepomp nodig? 

Thuisaccu voor het opslaan van Zonne-energie

Welkom op thuisaccu24.nl, dé website voor informatie en advies over thuisaccu’s. Hier vind je alles wat je moet weten over het gebruik, de installatie en de voordelen van thuisaccu’s voor energieopslag.

Waarom zou je

Een Thuisaccu aanschaffen

Er zijn verschillende voordelen van een thuisaccu voor het opslaan van zonne-energie. Een belangrijk voordeel is dat je de opgewekte zonne-energie kunt gebruiken op momenten dat de zon niet schijnt, zoals ’s avonds of op bewolkte dagen. Hierdoor kun je jouw eigen opgeslagen energie gebruiken in plaats van terug te leveren aan het energienetwerk en later weer in te kopen. Dit kan leiden tot een vermindering van jouw energierekening en een hogere energie-efficiëntie van uw zonnepanelen. Bovendien kan een thuisaccu dienen als back-up stroomvoorziening in geval van stroomuitval, wat voor extra gemoedsrust kan zorgen.

vanaf 2025

Gebruik van eigen Energie

Het opslaan van je eigen energie voor later gebruik wordt steeds belangrijker. Met een thuisaccu maakt  u zichzelf future-proof.

Onafhankelijk

Wordt onafhankelijk van het stroomnet en maak gebruik van je eigen stroom

Maximaal besparen

Bespaar gemiddeld 2000,- per jaar

Voordelen van een Thuisaccu

In het kort
01

Een thuisaccu zorgt ervoor dat je onafhankelijk bent van het elektriciteitsnet, waardoor je energie kunt gebruiken wanneer jij dat nodig hebt.

02

Door energie op te slaan tijdens daluren en te gebruiken tijdens piekuren, kan een thuisaccu helpen om de energierekening te verlagen.

03

Met een thuisaccu ben je minder afhankelijk van stroomuitval en zorgt u voor een betrouwbaardere energievoorziening.

04

Het gebruik van een thuisaccu kan bijdragen aan een verminderde CO2-uitstoot en een duurzamer energiegebruik.

Hoe werkt thuisaccu24

Zo makkelijk kan het zijn!
Stap 1

Dien jouw aanvraag in

Stap 2

Wij nemen telefonisch contact met je op

Stap 3

We plannen een afspraak in om te komen kijken

Stap 4

We komen de thuisaccu plaatsen

Doe de check!

Benieuwd wat jij kan Besparen?

Ben je benieuwd naar de mogelijke besparingen bij het plaatsen van een thuisaccu? Doe dan de check en ontdek het zelf!

FAQ

Veelgestelde vragen

Een thuisaccu is een apparaat dat zonne-energie opslaat die wordt opgewekt door zonnepanelen. Hierdoor kunt u later op de dag of ’s nachts gebruikmaken van de opgewekte energie. Een thuisaccu werkt door de energie op te slaan in een accu, die vervolgens kan worden gebruikt om elektrische apparaten van stroom te voorzien.

Een thuisaccu is niet essentieel als u al zonnepanelen heeft, maar het kan wel voordelen bieden. Als u een thuisaccu heeft, kunt u de energie die wordt opgewekt opslaan en later gebruiken, waardoor u minder afhankelijk bent van het elektriciteitsnet. Dit kan u geld besparen op uw energierekening en bijdragen aan een duurzamere manier van leven.

Thuisaccu24.nl raadt het niet aan om de thuisaccu zelf te installeren, omdat het een specialistisch proces is dat ervaring en expertise vereist. Daarom wordt bij elke thuisaccu standaard de installatie door een gekwalificeerde technicus aangeboden.

Hoeveel u kunt besparen met een thuisaccu hangt af van verschillende factoren, zoals uw energieverbruik, de grootte van uw zonnepaneleninstallatie en de capaciteit van de thuisaccu. Over het algemeen kan het gebruik van een thuisaccu uw energierekening echter aanzienlijk verminderen.

Ja, thuisaccu’s zijn veilig. Ze worden getest en gecertificeerd om te voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen. Thuisaccu’s zijn ontworpen met verschillende veiligheidsvoorzieningen, zoals overspanningsbeveiliging en temperatuursensoren.

Een thuisaccu slaat energie op die is opgewekt door uw zonnepanelen, terwijl een generator brandstof verbrandt om elektriciteit op te wekken. Een thuisaccu is dus milieuvriendelijker en kan aanzienlijk besparen op uw energierekening. Een generator is echter beter geschikt als back-upstroomvoorziening in het geval van een stroomstoring.