Nog zonnepanelen of een warmtepomp nodig? 

Salderingsregeling voor zonnepanelen

De salderingsregeling zorgt ervoor dat de energieleverancier de teruggeleverde stroom verrekent met de stroom die je zelf hebt afgenomen. Hierbij geldt dat elke kilowattuur (kWh) die je teruglevert, wordt afgetrokken van je verbruik per jaar.

Voor elke kWh die je teruglevert, ontvang je een vergoeding van je energieleverancier. Dit staat bekend als de terugleververgoeding. Het bedrag dat je ontvangt voor de teruggeleverde stroom is gelijk aan het bedrag dat je zelf betaalt per kWh.

Stel je voor: in de zomer lever je 1.500 kWh stroom terug aan het net. In de winter mag je diezelfde hoeveelheid stroom verbruiken zonder extra kosten. Zo stimuleert de salderingsregeling het gebruik van zonnepanelen en versnelt het de terugverdientijd van de investering.

 

Wil je weten of de salderingsregeling voor zonnepanelen blijft bestaan? Goed nieuws: voorlopig wel! Het kabinet had plannen om deze regeling stapsgewijs af te bouwen, maar dit wetsvoorstel is voor nu verworpen. Het kabinet wilde de salderingsregeling namelijk vanaf 2025 tot 2031 afbouwen naar 0%. Echter, de salderingsregeling blijft voorlopig behouden.

Salderingsregeling voor zonnepanelen

Zonnepanelen: Slimme investering

Zonnepanelen zijn niet alleen steeds goedkoper en efficiënter, maar ze verdienen zichzelf ook snel terug. Gemiddeld binnen 7 jaar! En tegenwoordig profiteren zelfs huurhuizen van zonnepanelen dankzij investeringen van woningcorporaties voor de langere termijn.

Thuisbatterij: Dé oplossing voor energieopslag

Met de toenemende elektrificatie van Nederland wordt het elektriciteitsnet steeds voller. Terugleveren aan het net wordt minder aantrekkelijk, maar daar hebben wij een oplossing voor: een thuisbatterij.

 

Onze thuisbatterijen slaan stroom op, waardoor je je eigen woning energie-onafhankelijk maakt. Of het nu gaat om een simpele thuisbatterij of een buurtbatterij, wij hebben voor elke situatie een passende oplossing.

Onze producten en diensten

Thuisaccu24 biedt thuisaccu’s voor kleinschalige energieopslag. We helpen je ook met de installatie van zonnepanelen, zodat je baas wordt over je eigen energievoorziening. Heb je al zonnepanelen? Geen probleem! Wij integreren onze accu’s naadloos in je bestaande systeem.

Onze aanpak

Voordat we aan de slag gaan, analyseren we grondig je huidige situatie. Op basis van je verbruiksgegevens en zonnepanelenopbrengst adviseren we je over de benodigde capaciteit en de beste oplossing voor jouw situatie.

Met Thuisaccu24 ben je klaar voor de toekomst van energieopslag en -beheer. Maak vandaag nog een afspraak en ontdek hoe wij jou kunnen helpen!