Nog zonnepanelen of een warmtepomp nodig? 

Voordelen Thuisbatterij: Bespaar met een thuisaccu

In een tijd waarin energiekosten stijgen en duurzaamheid steeds belangrijker wordt, biedt een thuisbatterij een innovatieve oplossing. Met een thuisaccu kun je niet alleen meer controle krijgen over jouw energieverbruik, maar ook aanzienlijk besparen op je energierekening. Of je nu je zelf opgewekte zonnestroom beter wilt benutten, onafhankelijk wilt zijn van het elektriciteitsnet, of simpelweg je bijdrage aan een groenere toekomst wilt vergroten. De voordelen van een thuisbatterij zijn overtuigend. Voordelen thuisbatterij weten? Lees verder en ontdek waarom investeren in een thuisaccu een slimme keuze is.

Waarom zou je

Waarom kiezen voor een Thuisbatterij?

Een thuisbatterij biedt diverse voordelen die je energiebeheer optimaliseren en kosten verlagen. Door te investeren in een thuisaccu, verhoog je jouw zelfverbruik van opgewekte zonnestroom, verminder je jouw afhankelijkheid van het elektriciteitsnet en bespaar je aanzienlijk op jouw energiekosten.

Vergroot je zelf-verbruik

Met een thuisbatterij kun je meer van je zelf opgewekte zonnestroom gebruiken. Normaal gesproken wordt slechts 30% van de opgewekte energie direct verbruikt. Met een thuisaccu kan dit percentage oplopen tot wel 60%, waardoor je minder afhankelijk bent van externe energiebronnen.

Bespaar met peak-shaving

Een thuisbatterij helpt bij peak-shaving, waarbij je de pieken in jouw energieverbruik afvlakt. Hierdoor hoef je jouw aansluiting niet te verzwaren. Dit is waarbij je zowel geld bespaart als je netbeheerder tevreden houdt. Dit is een slimme manier om jouw energiekosten onder controle te houden.

Profiteer van dynamische tarieven

Met een thuisaccu kun je inspelen op dynamische energietarieven. Door je batterij op te laden wanneer de stroom goedkoop is en te ontladen bij dure tarieven, kun je jouw gemiddelde kWh-kosten aanzienlijk verlagen. 

Geniet van BTW-voordeel

Als je een thuisbatterij aanschaft die geschikt is voor dynamische prijzen en je hebt een dynamisch energiecontract, kun je 21% BTW terugkrijgen. Dit financiële voordeel maakt de investering in een thuisaccu nog aantrekkelijker.

Lever onbalansdiensten

Jouw thuisaccu kan door derden worden aangestuurd om onbalansdiensten te leveren. De vergoeding die je hiervoor ontvangt is aantrekkelijk, wat een extra inkomstenbron kan zijn. Dit maakt jouw investering in een thuisaccu niet alleen kostenbesparend, maar ook winstgevend.

Betrouwbare back-up

Een van de grootste voordelen van een thuisbatterij is de back-up functie. Bij een stroomuitval wordt jouw woning of pand gevoed door de thuisaccu, waardoor je nooit zonder stroom zit. Dit verhoogt de betrouwbaarheid van jouw energievoorziening aanzienlijk.

Volledig off-grid

Wil je volledig onafhankelijk zijn van het elektriciteitsnet? Met een combinatie van een thuisbatterij, zonnepanelen en een aggregaat kun je off-grid gaan. Dit biedt ultieme energieonafhankelijkheid en zelf autonomie.

Energie-onafhankelijkheid

Met een thuisaccu benut je meer van je eigen opgewekte stroom en hoef je minder stroom terug te leveren of uit het net te halen. Dit geeft een gevoel van onafhankelijkheid en controle over jouw eigen energievoorziening.

Maximaal besparen

Door energie op te slaan tijdens daluren en te gebruiken tijdens piekuren, kan een thuisaccu helpen om je energierekening te verlagen. Gemiddeld kun je hiermee tot maar liefst €2000,- per jaar besparen. Wat een aanzienlijke impact heeft op jouw financiële situatie.

Milieuvriendelijkheid

Het gebruik van een thuisaccu draagt bij aan een verminderde CO2-uitstoot en bevordert een duurzamer energiegebruik. Dit is niet alleen goed voor jouw portemonnee, maar ook voor het milieu.

 

Met een thuisbatterij haal je het maximale uit je zelf opgewekte energie, bespaar je kosten en draag je bij aan een duurzamere toekomst. Ontdek vandaag nog de voordelen van een thuisaccu en neem de controle over je energieverbruik.

Voordelen van een Thuisaccu

In het kort
01

Met een thuisbatterij kun je een groter deel van de energie die je zelf opwekt gebruiken, wat je onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet vergroot.

02

Door pieken in je energieverbruik af te vlakken, voorkom je extra kosten voor het verzwaren van je aansluiting en houd je je energiekosten beter onder controle.

03

Laad je batterij op wanneer energie goedkoop is en gebruik deze tijdens dure periodes, wat je gemiddelde kWh-kosten aanzienlijk verlaagt.

04

Bij stroomuitval zorgt de thuisaccu ervoor dat je woning van energie wordt voorzien, wat de betrouwbaarheid van je energievoorziening aanzienlijk verhoogt.

Gebruik van Groene Energie

Het opslaan van je eigen energie voor later gebruik wordt steeds belangrijker. Met een thuisaccu maakt  u zichzelf future-proof.

Besparing

Gemiddeld kan dit een besparing opleveren van tot wel €2000,- per jaar.

BTW-voordeel

21% BTW terugkrijgen op de aanschafprijs

Dynamische tarieven

kWh-kosten gemiddeld met wel 30-40% verlagen

Doe de check!

Voordelen thuisbatterij weten? Neem contact op!

Ben je benieuwd naar hoe een thuisbatterij jouw energierekening verlaagt en jouw energieonafhankelijkheid vergroot? De experts van Thuisaccu24 staan klaar om je te adviseren en al je vragen te beantwoorden. Met een grondige kennis van de nieuwste thuisaccu-technologieën en een passie voor duurzaamheid, helpen wij je graag om de beste oplossing voor jouw situatie te vinden. Neem vandaag nog contact op en ontdek alle voordelen van een thuisbatterij. Samen maken we jouw energievoorziening slimmer en duurzamer!

Contact thuisbatterij